Potenciometri - glasba je za ušesa

  13. 06. 2018


PROIZVODI, ki jih dobavljajo komponente Nexus Components, delujejo v ključnih okoljih - vojaški, medicinski in letalski, kar imenujemo samo tri. Ampak to ne gre le za zaščito življenja.

Včasih si samo želiš, da se vaša kita zveni nekoliko boljša.

Potenciometri - spremenljivi upori - lahko nastavijo kalibriranje vezja in prilagodijo hitrost vozila. Lahko pa delujejo tudi kot kontrola tona in volumna v električni kitari, lahko zmanjšajo hrup in vibriranje ter lahko združita dva pobiralca skupaj.

V zadnjem času stečaj Gibsonove blagovne znamke kitare je postavil pod vprašaj trg električnih kitar. Kljub temu se lahko pogosto najdejo kitaristi, ki prilagajajo svoje instrumente, drugi trg pa je močan. Izmenjava strokovnega znanja je postala lažja - na primer preko YouTubovih vadnic - in glasbeniki se lahko naučijo osnovnih spretnosti, kot so spajkanje, da bi kar najbolje izkoristili svoj instrument.

Potenciometri CTS 450G, ki jih je dobavil Nexus, so idealni kot vrhunska zamenjava kitare, kot je ikonični Fender Stratocaster - in so zasnovani tako, da zagotavljajo odlično kontrolo in zmogljivost. Serija 450G je na vrhu linije 10-odstotni tolerančni potenciometer ("pot") z nizkim vrtilnim momentom, posebej zasnovan za glasbeno uporabo.

CTS ima ugled kot prva izbira za ameriške kitarske lonce z bolj gladko zvočno koničnostjo kot cenejšimi modeli. Nekateri imajo več Fenderovih lastnih loncev.

Kot pri drugih dobavah Nexusa imajo tudi možnosti po meri, serija 450 pa ima medeninasto pušo in gred, prilagojeno zvočno konico za natančnost in sijajno konsistenco.

Kitaristi - ki imajo radi svoje delo na električnih kitarah - lahko izberejo nov potenciometer, odvisno od kitare. Posamezni tuljavni pokrovi ustrezajo 250-milimetrskemu loncu, humbuckers (dvojni tuljav) pa bi potreboval 500-gramski lonec. Višja je vrednost, svetlejši je zvok, zato potrebuje dvokomponentna kitara malo več zaradi svoje naravno polnejšega, debelejšega zvoka.

Od leta 1896 je CTS postal eden najdaljših proizvajalcev stikal, senzorjev in komponent v Združenih državah Amerike ter ponuja rešitve za industrijsko, obrambno, medicinsko in vesoljsko industrijo.

Kitarske lončke CTS lahko najdete tukaj na Nexus http://nexuscomponents.co.uk/Manufacturers/CTS001/CTS%20Guitar%20Potentiometers%20450G%20Series

Foto: Haley Powers o Unsplash